Ветсистеми, через які можна реєструвати тварин

Лікарі ветеринарної медицини, які стали Агентами з ідентифікації домашніх тварин, можуть реєструвати тварин через державний інтерфейс або за допомогою одного з ІТ-сервісів, які вже стали партнерами проєкту та інтегрували модуль Реєстру в свій інтерфейс. На сьогодні це п’ять українських ветеринарно-інформаційних систем (далі — ветсистеми):

Якщо ваша ветеринарна клініка користується одним із цих ІТ-сервісів у повсякденній роботі, ви може реєструвати тварин у державному реєстрі не виходячи з вікна звичної програми.

При цьому, ви не здійснюєте за це додаткову плату у своєму тарифному плані. Постанова Кабінета Міністрів України «Про реалізацію експериментального проекту з проведення ідентифікації та/або реєстрації домашніх тварин», визначає, що процедура проведення реєстрації домашньої тварини є безоплатною

Якщо ваша клініка не користується жодною з цих ветсистем, зверніть увагу, що Animal ID, Bubibo та VetHub надають доступ до роботи з Реєстром всім користувачам на безоплатній основі.

Єдиний державний реєстр буде постійно розвивати свій функціонал, і ветсистеми можуть запроваджувати безліч додаткових можливостей для зручності користувачів. Нижче ви можете ознайомитись з актуальним переліком опцій Реєстру, який уже реалізували Animal ID, Bubibo, Enote, JetVet та VetHub, але він буде оновлюватись і збільшуватись з часом.

Надають функціонал реєстрації як окремий модуль, який є безкоштовним для використання
Реєстрація і апдейт тварин та власників; зміна статусу тварини (смерть)
Безпритульні тварини (реєстрація для муніципалітетів)
Функціонал для Власника тварини
У випадку, якщо ви зіткнетеся з додатковим стягненням коштів з боку ветсистеми за можливість користуватись Єдиним державним реєстром — повідомте нам про це через форму «Надіслати звернення», розташовану внизу сторінки. Ветсистема, яка порушила умови співпраці з державним проєктом, буде відключена від Реєстру.

Якщо ви не знайшли сервіс, яким звикли користуватись у повсякденній роботі, ви можете звернутись до розробників своєї ветсистеми з пропозицією приєднатися до державного проєкту з запровадження ідентифікації та реєстрації домашніх тварин. Єдиний державний реєстр має відкритий програмний інтерфейс (API), і стати партнером проєкту може будь-який ІТ-провайдер послуг для ветеринарних лікарів, який працює згідно з вимогами українського законодавства.

Як ветсистема може приєднатися до проєкту?

paw

Крок 1

Ознайомтеся з публічною технічною документацією щодо функціональності Реєстру та загальних вимог до реалізації

paw

Крок 2

Надішліть запит на отримання токену через форму на підключення до Реєстру.

paw

Крок 3

Ознайомтеся з технічною документацією, яка надійде після обробки вашого запиту, та отримайте доступ до тестового середовища Реєстру та каналу служби підтримки.

paw

Крок 4

Оцінить можливості для реалізації обов’язкового функціоналу Реєстру та забезпечення безпеки даних.

paw

Крок 5

Після реалізації інтеграції Реєстру і внутрішньої перевірки готовності та сумісності розробленого функціоналу, подайте Заявку на Первинне тестування.

paw

Крок 6

Отримайте на електронну пошту, вказану в вашій Заявці результати Первинного тестування Реєстру, яке проведе Адміністратор реєстру (Держпродспоживслужба). Якщо в ході Первинного тестування будуть виявлені невідповідності, їх перелік та пропозиції щодо усунення (за можливості) міститимуться у надісланому Висновку. Після усунення невідповідностей поверніться до Кроку 5 і подайте повторну Заявку на Первинне тестування. Якщо невідповідностей немає, ви отримаєте запрошення на Приймальне тестування.

paw

Крок 7

Пройдіть Приймальне тестування, яке відбувається в онлайн-режимі і складається з презентаційної частини (демо) та безпосереднього тестування за сценаріями, і отримайте висновок Комісії і Шаблон договору на приєднання до Реєстру.

paw

Крок 8

Підпишіть договір і отримайте доступи до продуктового середовища.

paw

Крок 9

У разі доопрацювання додаткових функцій або появи нових обов’язкових модулей та необхідності в доопрацюваннях, повторіть пункти з 5 по 8.

Надіслати звернення